Urkasst!

Ja, det har jag mått i drygt 1 vecka, på alla sätt och vis. Jag orkar inte ens förklara idag, ska se om jag orkar skriva mer imorrn. Men det är iaf den solklara anledningen till varför bloggen inte har uppdaterats.

Jag har iaf hållit i en pensel idag, målat lite. Det är mer än vad jag orkat på sistone.

Nu ska jag krypa ner och hoppas få sova, och sen imorrn få vakna upp någorlunda pigg....men jag tvivlar.

Natti natti.


Intensiv men rolig dag.

Jag är sjukt trött efter denna dagen. Vi började dagen med att åka till en handelsträdgård för att hämta lite blommor som mamma hade beställt :-) Nästa gång vi kommer upp här så ska även jag köpa lite.

Sen åkte vi till Falla som ligger lite utanför Finspång. Där träffade vi en av mina svågrar med grabb och en av Magnus systersöner. Vädret var underbart och vi satt ute hela dagen. Mitt face kan nu användas som stopplykta, hehe :-)

Efter många timmar i solen så fortsatte vi mot Rejmyre för att träffa våra underbara vänner Micke & Sussi. Alltid lika roligt att träffa dom och vi kan verkligen prata om allt möjligt. Vi känner oss väldigt bekväma mer er. Vi tycker så mycke om er.

Nu är man lagom trött i mössan och ska snart inta sängen, ska bli riktigt skönt. Imorrn blir det upp ganska så tidigt. Vi ska på Jula och kolla lite innan vi ska och besöka en moster till Mattias och Magnus. Och efter det så blir det att brumma hemåt småland igen :-)

Men nu....natt natt :-)

Dålig uppdatering....

Ja, fy skäms på mig. Men jag har varit lite nere sista veckan så lusten att blogga har inte infunnit sig.

Idag bär det av till Norrköping. Dennis ska vara hos sin mamma över påsklovet. Vi ska stanna där tills på Lördag. Ska bli skönt att komma hemifrån lite, dom har lovat bra väder :-) Vi ska ha fiskegrejorna med oss, man vet aldrig ;-)

Men först blir det en tur till byn, ska till frissan och fixa fröjset och sen till apoteket och hämta lite medicamente :-)

Ha det gott :-)

Myskväll.....

Idag har det mest varit lugnt. Har just ätit lite yoggi :-)

Nu blir det mys framför teven med familjen. Har gjort "tillåtna" chokladbollar för oss som är GBP opererade. Ska bli spännande att se om dom är goda.

Blir inte mycke mer än så nu. Förhoppningsvis har jag mer att skriva om imorrn.

Ha en bra kväll :-)

Jag vill aldrig mer sova!

Klockan är 0.55 och jag har nyss vaknat av en mardröm som jag inte trodde kunde existera. Jag vaknade gråtande och hyperventilerade. Försökte somna om men ramlade tillbaks i tankarna. Så det känns som jag aldrig mer vill sova för jag är livrädd att hamna i samma dröm igen. Hur kan det vara så verkligt?

Jag såg ingen annan utväg än att gå upp en sväng och försöka skaka av mig det. Så det är vad jag ska försöka göra nu. Jag har precis tagit en sömntablett och ska återge min hemska dröm (måste få skriva av mig). Lagom till jag är klar så hoppas jag tabletten har gjort sitt så jag kan fortsätta min sömn igen.

Det var så att mamma, pappa, jag och Magnus (min man) var på semester. Tack och lov var inga barn inblandade. Vi hade precis "checkat" in i en villa som vi hade hyrt, vi ankom ganska så sent på kvällen. Min mamma som har svår migrän hade gått och lagt sig direkt för att försöka bota migränen till dagen efter. Jag, Magnus och pappa höll på att plocka/packa upp våra grejor för fullt och pratade om hur trevligt vi skulle ha denna veckan vi var iväg. Jag hade precis vänt mig om för att lägga in kläder i en garderob så jag såg inte vad som hände i vardagsrummet. Men när jag vände mig om så stelnade hela jag till. In genom altanen hade 2 maskerade män smugit sig in. Dom knivhotade Magnus och pappa, ja dom hade varsin att ge sig på. Men dom sa inte ett ljud till oss utan pratade bara sinsemellan. Den ena hade i alla fall utländskt påbrå, så mycke hörde jag. Varken pappa eller Magnus skrek eller försökte frigöra sig på något vis. Dom gjorde allt för att hålla sig lugna för att inte förvärra situationen. Och jag skrek inte heller. Jag var så chockad! Och ville absolut inte väcka mamma och göra henne mer sjuk av detta. Jag undrade verkligen hur/vad jag skulle göra nu för att försvara oss alla. Nån kniv kom jag inte åt för köket var på andra sidan av tumultet. Jag backade in i ett av smårummen för att se om det fanns nåt vasst jag kunde använda, kommer ihåg att jag siktade in mig på en brevkniv. Dock fanns det ingen sådan. Jag hittade däremot en hammare och några spikar. Ja, vad gör man med dom? I detta fallet var jag beredd på att göra det mesta som krävdes. Med darrande steg så öppnade jag försiktigt dörren från rummet, för att ge mig ut och redo att använda mina "vapen". Men då, då kom paniken! Den utländska mannen som hade min älskade Magnus i sina armar förde kniven mot hans hals. Magnus sa inte ett ljud, jag såg tomheten och rädslan i ögona. Jag verkligen skakade nu. Jag hann ingenting, tiden bara rann iväg för mig. Vid nästa ögonblick så säger den utländska mannen nåt till den andra, samtidigt som han sätter kniven i halsen på Magnus. Han verkligen skär upp honom helt och hållet. Ja, från den ena sidan till den andra. Magnus ramlar ihop och blir ståendes på knäna, hans ögon rullar och sedan segnar han ner på golvet. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till! Jag hade nyss förlorat min älskade make och nu var jag nära på att förlora min pappa också. HÄR vaknade jag! Andfådd och blöt av allt gråtande. Tacksam för att det bara var en dröm, men en verklig sådan. Tillräckligt för att brusa upp mig för att inte kunna somna om. Naturligtvis så puttade jag på Magnus för att få bekräftelse på att allt var ok och för att få lite tröst.

Nu känns det ändå bra att ha fått skriva av sig, jag hoppas det slutar här. Vill INTE ha nån fortsättning. Nu ska jag dricka lite vatten och sen krypa ner under varma täcket och försöka sova igen.

Fruktansvärt trött.

Har varit och lämnat Dennis på skolan. Ska nog krypa ner i sängen igen. Jag är så trött att jag nästan inte orkar hålla upp ögona. Blev en jättelång dag igår med blandade känslor.

Ingen sol idag, regnet hänger i luften. Har lite samtal att ringa senare.

Men nu blir det täcket över en stund ;-)

Underbart skönt....

Ja, det har det verkligen varit idag. Det blev ärtsoppa hemma hos föräldrarna idag, det var oerhört gott. Vi var mestadels ute i det sköna vädret. Sen skulle pappa och mamma iväg, så vi passade på att åka hem med dom. Hemma blev det ganska lugnt, var borta hos en av mina svågrar en sväng.

Sen vart det middag och därefter tog jag mig an disken medans Magnus gick ett varv med dammsugaren. Så nu är det rent och fint här igen :-)

Vi satt också ute på altanen och njöt en stund efter att vi var färdiga med allt. Bara så härligt :-)

Kvällen blir lugn, lite tevetitt och sen soooooova :-) Inatt blir första gången jag ska sova på golvet igen efter operationen, får se hur det går.

Önskar alla en underbar kväll.

Slänger in en bild från promenaden idag, på mig och min make :-)


Sol och blå himmel!

Så ser det ut här i småland idag :-) Underbart att vakna till sådant väder.

Jag ska ta mig en dusch och sen ska vi ta en promenad till mina föräldrar som har lovat bjuda på lunch :-)

Känns bra med promenad idag :-)

Ha en bra dag. Jag bloggar troligen ikväll igen :-)

Lördag.

Solen strålar in här så fint. Jag öppnade altandörren en stund men det var inte så varmt. Utanför "leker" två katter. Honan ålar och tvättar sig för fullt, för att göra sig fin för hanen. Jag vet vem som snart får kattungar :-)

Mina grabbar sover än, otroligt nog :-) Ja, att den ena (stora) kan sova är inte så ovanligt *L*

Finns inga direkta planer idag. Jag tror att Magnus ska till Trollis och jobba i skogen. Får väl väcka dom snart och kolla läget. Jag är riktigt sugen på frukost och det är mysigare att äta hela familjen än ensam :-)

Önskar alla en underbar Lördag.

Virus!

Ja, det var det Magnus hade. Inget att göra åt, bara vänta ut tiden till det bättre. Men han är piggare idag så förhoppningsvis vänder det redan nu.

Dagen har gått i stillhetens tecken. Ute har det blåst storm, riktigt kallt. I eftermiddags var vi hemma hos föräldrarna och tog en fika.

I morse när jag gick hem efter att ha lämnat Dennis på skolan så kände jag för första gången efter operationen att jag kunde gå helt obehindrat utan att det gjorde ont i magen. Skönt! Detta betyder att jag kan komma igång med mina snabba promenader igen :-)

För övrigt har det varit hemmapyssel, tvätt och städ. Jag känner av en annan riktigt jobbig sak :-( Nämligen pollen! Jag har alla mediciner hemma utom ögondroppar för dom var slut på apoteket :-( Får se om det kommer hem till nästa vecka. För nån timme sen kliade det så mycke så jag ville bara riva ut ögona :-( Det är en MYCKET jobbig tid detta för oss pollen allergiker.

Jag ska vara barnvakt inatt, till våran f.d grannes 2 grabbar. Hon ska jobba inatt, så jag ska bege mig dit om en stund.

Sjuk....

Ja, inte jag men Magnus :-( Han är på väg med sjuktaxi till akuten i Kalmar nu. Han har ont i magen och har bajsat kolsvart i 4 dar nu, flera gånger om dan :-( Hoppas inte att det är nåt allvarligt.
Jag kommer nog inte kunna gå lägga mig än på flera timmar, är alldeles för nervös för det.
Dennis har nyss somnat. Troligen sätter jag på en film och försöker slappna av.

Idag är det för övrigt 2 veckor sen jag opererades, jag fattar inte vart tiden tar vägen. Jag mår bra. Visst är jag lite extra trött men det är väl ändå inte så konstigt. Det absolut svåraste just nu är att dricka så mycke vatten som jag ska och att äta så många gånger. Men jag får träna och träna, förhoppningsvis blir det snart till en vana.

Och inte har jag fått samtalet om jobbet heller trots att jag lämnat meddelande på både svarare och hos telefonist :-( Jag menar, hur svårt är det att lyfta på luren? Nåja, jag ger mig inte. Imorrn ska jag ringa igen.

Idag har vi även skrivit ett kontrakt :-) Ja, vi ska flytta....igen. Men det blir bara några lägenheter bort. Vi har äntligen fått en trea. Nu får även Magnus och jag ett sovrum :-) Ska bli skönt att slippa bädda fram och tillbaks i vardagsrummet som vi fått göra i denna lägenheten. Flytten blir den 1 Juni. Och det verkar som vi ska få helt nytapetserat också, det kommer nog bli kanon :-)

Nu ska jag ta mig lite kvällsfika och slänga på en film. Och samtidigt vänta på att få höra från min älskade make.

Äntligen!

Har varit och lämnat Dennis i skolan. Det verkar bli en underbar dag, solen skiner redan så skönt. Jag har hunnit skicka iväg lite viktiga mail. Snart ska jag ta mig en raggardusch, för jag ska till vårdcentralen senare och ta bort agrafferna :-) Äntligen ska jag bli av med dom, hoppas bara på att det har läkt som det ska.

I eftermiddag ska jag till barnmorskemottagningen, där en läkare ska sätta in p-stav i armen. Detta är nåt som jag gör mot min vilja men som jag MÅSTE göra p.g.a att det skulle kunna innebära livsfara att bli gravid de 2 första åren efter en Gastric Bypass operation. Jag ska se om jag bloggar mer om detta ämne en annan dag, så jag kan förklara mer hur jag menar och känner.

Jag väntar också på samtal ang jobb, lämnade meddelande på telesvarare igår och har inget hört sen dess. Ringer dom inte under dagen så ringer jag dom imorrn igen och jagar :-) Det gäller att ligga i, hehe.


Lördag!

Idag har vi träffat nya hyresvärden, det var en mycke trevlig prick. Vi ska ju byta lägenhet, inom samma bolag. Regnet har hängt i luften, annars var det väldigt skönt ute.

Jag känner mig bättre, har inte alls lika ont. Igår stod jag till och med vid klyven nån timme :-) Hoppas det fortsätter såhär. Jag tog nyss min sista spruta för att motverka blodproppar, skönt att slippa dom.

Kvällen blir lugn, teve och mys med familjen.

Imorrn ska vi upp till föräldrarna, hjälpa dom att ta in lite ved.

Önskar alla en bra kväll.

RSS 2.0