Nästan redo!

Nu VILL jag bli frisk! I Måndags kväll fick jag besöka jouren i Kalmar. Jag hade 40 graders feber, ont i halsen och kroppen. Och det var febern som oroade mig mest. Jag är nämligen av den sorten som aldrig har feber. Jag kan vara hur sjuk som helst, men ALDRIG feber. Jag var såklart mer eller mindre ovetande, helt borta :-( Det visade sig vara en riktigt elak halsfluss. Jag blev hemskickad med penicillin och febernedsättande. Jag har än idag jätte ont i halsen och ska imorrn till doktorn igen om det inte känns bättre på morgonen.

Vad rubriken syftar på så menar jag att jag nästan är redo för operationen. Mina shakes är hämtade idag, så nu finns dom här hemma :-) Nu vill jag att vårdplaneringen ska ringa och ge mig ett datum. Men som sagt....vill bli bra i halsen först.

Jag är förresten skitsur på arbetsförmedlingen idag. Fick en kallelse till en gruppinfo om jobb och ungdomsgaranti den 8 Februari. Men jag mailade min handläggare och sa att jag omöjligt kan komma eftersom jag ska till lasarettet då. Bad henne att hon kunde ta den infon privat när bara hon o jag träffas. Jag fick till svar att tyvärr måste vi då avanmäla dig från akassan och så får du göra en nyanmälan dan efter du varit på lasarettet och anmäla dig arbetslös igen. Hallå!!!??? Man blir fullkomligen straffad av arbetsförmedlingen för att man ska till sjukan :-( Jag mailade tillbaks och sa vad jag verkligen tyckte och tänkte. Tror inte hon kommer att svara mig. Men gör hon det så lovar jag att berätta.  AF förstörde min dag :-(

Kålpudding!

Idag har vi ätit ovanstående och det var enormt gott. Det blev så mycke kvar så vi ska bjuda mamma o pappa på lunch imorrn :-)

Helgen har varit väldigt lugn måste jag säga. Jag har varit trött så in i bomben, och är fortfarande. Blir bingen snart. Imorrn är det rutiner igen. Dennis ska till skolan och Magnus till jobbet. Jag ska plocka lite hemma och dammsuga så det är någorlunda i ordning när föräldrarna kommer :-)

Men nu....natt natt :-)

Bättre.....

Som rubriken säger så känner jag mig lite bättre till mods idag. Men det har varit några fruktansvärda dagar av saknad efter vovvan Queen :-( Jag har lipat så jag haft huvudvärk. Det kommer fortfarande ta tid att acceptera att hon inte finns mer, men jag ska verkligen göra så gott jag kan.

Har så mycke annat att fokusera på också just nu. Jag har idag beställt mina shakes jag ska ha under flytperioden innan operationen. Dom kommer under nästa vecka, så nu är jag redo. Bara att vänta på vårdplaneringen ska ringa upp och ge mig ett datum till op. Det är lite svårt att fatta att det här verkligen händer. Och jag tycker det har gått fort också. Många har väntat i flera år för att komma såhär långt. Jag hade min första läkarkontakt om det i slutet av September. Otroligt! Jag kan inte säga HUR länge det tar tills det är min tur. Men dietisten sa att det INTE är lång kö just nu. Hon visste några som fått tid i mitten av Februari och menade att jag kanske kunde få tid där efter.....vilket skulle kunna bli i slutet av Februari. Jag ska försöka att inte tänka för mycke på det, vill inte bli besviken. Men visst vill jag, det ska jag ärligt säga.

Vi är bortbjudna på middag idag, ska bli så himla kul att få komma till färdig dukat bord med mat :-)

Önskar alla en fortsatt bra helg. Och så vill jag tacka alla som stöttar mig i detta hjul jag snurrat in mig i.

Blandade känslor!

Idag har det varit en omtumlande dag. Var ju på det efterlängtade besöket hos dietisten idag som jag har tjatat om hur länge som helst.
 Jag fick ett definitivt godkännande och till och med en guldstjärna för jag var så påläst.
 Gissa om jag var lycklig? Enormt! I två minuter....sen fick jag ett telefonsamtal av gubben. Pappa hade varit på djursjukhuset och tagit bort vovven Queen. Det var som om hela världen ramlade ihop, inget var relevant just då. Det gör så fruktansvärt ont i mig. Queen och jag har alltid haft en speciell connection till varann. Kan inte känna glädje över operationen ens :-( Men jag hoppas ju och tror det kommer kännas mycke bättre imorrn. Jag borde jubla....men kan inte.
Nu hoppas jag kunna få sova inatt för jag är helt slut av denna dagen.

Ser framemot en förhoppningsvis bättre dag imorrn...natti natti.

Blodsockerfall!!

Ja, det har jag haft nu 2 dar på rad :-( Första gången det inträffar sen jag fick diabetes för 2 år sen. Så imorrn ska jag ringa min diabetessköterska o höra om hon har tid me mig. Jag kanske måste ändra insulindos, vad vet jag. Vill iaf kolla upp det, för man blir dock lite orolig.

Idag har jag skött om hemmet en del, dammsugat och skurat. Behövdes kan jag tillägga.

Det är jättesvårt att njuta av att vara ute nu, då det är så halt :-( Jag vågar inte ge mig ut på promenad ens, känner mig som en fånge i mitt hem. Men det ska väl bli bättre me tiden hoppas jag.

Imorrn ska jag till Kalmar på nyckelkursen igen, ser framemot det. Jag är en person som har STORA problem att slappna av. Men på kursen kör vi nåt som heter "mindfullness" och det tar mig faktiskt ner på jorden en stund :-)

På Onsdag kommer en av mina bröder och några kompisar hit, då vi ska ha bakdag :-) Nåt jag också ser framemot med förtjusning.

Och sen......sen är det Torsdag :-)

Sköna Fredag!

Idag har vi varit hos mina föräldrar och hjälpt dom med veden. Får snart bli en heldag, börjar sina i boa :-(

Efter att vi kom hem så har vi ätit korvstroganoff och bakat :-) Jag har gjort min alldeles första banankaka, hittade ett recept på nätet. Det doftar underbart ljuvligt här nu, har precis tagit ut den ur ugnen. Ska avnjuta den lite senare :-)

Dennis och jag ska snart hoppa in i duschen och skrubba oss rena *L* Är ju dock Fredag :-)

I helgen har vi inte planerat nåt speciellt, ska försöka vara ute en del om vädret tillåter.

Behöver ju inte säga att jag längtar tills på Torsdag heller ;-) Men jag kan säga att jag längtar tills på Torsdag :-)

Poppar Sonata Arctica för fullt här, blir på glatt humör.

Önskar alla en toppenbra helg!

Rutiner!

Vardagen är tillbaks och Dennis har börjat skolan igen. Det är så skönt när dom "vanliga" rutinerna kommer igång igen. Det mesta funkar som det ska då :-)

Igår var jag i Kalmar på nyckelkursen igen. Jag tycker det är så enormt bra och givande, borde vara obligatoriskt för alla som ska göra samma viktresa. Vi är ett underbart gäng :-)

Har idag träffat min jobbcoach och fått iväg iaf 4 ansökningar. Tycker jag är helt ok. Bara o hoppas att man får svar också.

För övrigt så har det slagit slint i huvvet också....eller inte slagit slint kanske, men jag har tunnelseende :-( Jag kan bara tänka på nästa Torsdag då jag ska till dietisten. Blandade känslor. Jag är lycklig, längtar.....men samtidigt är jag JÄTTE rädd att få ett nej. Men varför skulle jag få det? Måste försöka släppa det nu, jag får helt enkelt bara vänta och se.

Nu blir det att lägga Dennis och sen se Mästerkocken med älsklingen. Se om det är nåt program som tilltalar än. Just nu kan jag se såna program men förhoppningsvis betackar jag mig för såna program om några veckor :-)

Söndag....

Idag kommer pappa o mamma hem igen, så det blir att "flytta" hem till vårat framåt kvällen.

Har dammsugat och skurat så det ska vara fint när dom kommer hem. Magnus har plogat snö. Det har ju töat några dagar, så snön är väldigt tung just nu.

Idag är också sista lovdagen för Dennis, imorrn börjar skolan igen. Magnus ska egentligen jobba men tror jag får skicka iväg han till doktorn imorrn, han har varit risig länge nu :-( Kan va bra att kolla upp vad det kan vara för nåt.

Jag längtar tills på Tisdag då det är nyckelkurs i Kalmar igen. Ska bli kul att få träffa gänget igen. Förhoppningsvis får vi besök av dietisten, så vi kan få svar på lite frågor vi har.

Nu blir det lite slapp här innan det ska lagas mat, blir lasagnette idag :-)

Dennis hemma igen....

Nu är Dennis hemma och vardagen tillbaks. Idag har jag ont i skallen, inget vidare :-( Hoppas det släpper så småningom. För ikväll är det nåt på teve som jag har väntat på, nämligen Let's Dance :-)

Är hos mina föräldrar som inte är hemma. Dom är i Stockholm hos min bror och hans familj. Men vi passar hus och hundar. Så skönt att få "leva" på landet emellanåt.

För övrigt så längtar jag bara till dietist besöket den 20 Jan. Nyckelkursen jag går på är så givande och vi är ett härligt gäng. Jag blir mer o mer beslutsam om att jag verkligen vill genomgå detta....trots dom risker som finns. Jag har en underbar familj som stöttar mig till 100%

Nu blir det lite vila här, sen laddar vi för dans :-)

Redan andra dagen på det nya året.....

Det går fortare än nånsin nu tycker jag. Dagen igår bara swischade förbi. Idag skiner solen ute, det är 5 grader kallt och ser väldigt lovande ut :-) Pappa o mamma kommer förbi med Shaggy och Queen om nån timme. Dom ska åka till Kalmar över dagen så då kan det vara skönt för hundarna med lite sällskap. Det blir i högsta grad en fin promenad me dom senare då.
Annars fortsätter dagen i lugnets tecken. Så skönt att bara vara....när man vet att det blir andra bullar framöver.
Men först nu - FRUKOST :-)

Take care!

Ny dag, nytt år!

Nyårsaftonen blev inte alls som tänkt. Visst var maten god och sällskapet det bästa. Men jag insjuknade i migrän och Anna fick hög feber :-( Vi var inte alls på hugget, vi var helt slut mer eller mindre. Kändes som man förstörde för dom andra. Men vad ska man göra om man inte mår bra då. Så det hela gick VÄLDIGT lugnt till.

Jag har migrän även idag, inget vidare alls. Ska snart ställa mig och steka pannkakor är det tänkt. Vi har ju besök från dalarna :-) Vi är alla 3 för övrigt väldigt sega idag.

Men en sak är jag ganska säker på trots allt. Jag tror, vill och hoppas att 2011 kommer bli ett toppen år på flera plan. Mer detaljer kommer senare :-)

Ha en fortsatt bra nyårsdag.

RSS 2.0